Intervencije

OŠ Koroški jeklarji »Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami« - 5.10.2015

Na osnovni šoli Koroški jeklarji Ravne na Koroškem se je v tem šolskem letu za obvezni izbirni predmet »Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami« odločilo enajst učencev od sedmega do devetega razreda.

Pod mentorstvom gospe Suzane Makič je izvajanje tega programa zelo zaživelo, saj vključuje seznanjanje z organizacijami, ki v našem okolju delujejo na tem področju. To so policija, reševalci, gasilci….

V sklopu praktičnega dela so bili ti učenci v petek 2. oktobra 2015 na praktičnem usposabljanju pri poklicnih gasilcih Koroškega gasilskega zavoda, kjer so se seznanili z načinom dela poklicnih gasilcev. Ogledali so si opremo in vozila, s katerimi gasilci posredujejo v različnih intervencijah. Učenci so tudi sami rokovali z gasilsko opremo in armaturami, da so dobili občutek, kako je potrebno biti usposobljen ter psihično in fizično pripravljen, da lahko obvladaš sovražnike kot so: ogenj, razbita pločevina, poplave in podobno.

Poklicni in prostovoljni gasilci iz Raven na Koroškem ter prostovoljni gasilci iz Kotelj, bomo v ponedeljek 5. oktobra izvedli delavnice za vse učence od šestega do devetega razreda OŠ Koroški jeklarji na temo Kako gasimo..ko zares gori. Ti učenci, ki obiskujejo predmet Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, pa bodo gasilcem pomagali pri izvajanju delavnic. Zelo pohvalno.

Besedilo: Direktor-poveljnik KGZ 
Franc Juteršek

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik