Intervencije

Tehnično reševanje ob prometnih nesrečah - 10. in 11.9.2015

10. in 11. septembra 2015 smo se v Koroškem gasilskem zavodu posvetili izobraževanju »Reševanje ob prometnih nesrečah«. Organizator tega izobraževalnega seminarja je bilo podjetje WEBER HYDRAULIC. V dveh dneh se je vseh petnajst operativnih gasilcev Koroškega gasilskega zavoda dodobra seznanilo z novostmi opreme in orodij za potrebe tovrstnega interveniranja.

Izkušeni inštruktor g. Milan Kroflič je zelo kvalitetno teoretično in praktično, predstavil najnovejšo hidravlično orodje in opremo. Predstavitev je bila podkrepljena s prikazi reševanja v resničnih primerih z domačih cest in tudi s primeri iz tujine.

Tehnološke novosti na področju varnosti udeležencev v prometu nenehno zahtevajo sodobnejše pristope pri reševanju, zato smo pri praktičnem usposabljanju največ pozornosti posvečali taktičnim postopkom stabilizacije, rezanju in raztegovanju pločevine novejših tipov avtomobilov. 

V Koroškem gasilskem zavodu skrbimo, da so naši operativci vedno dobro izobraženi in usposobljeni, vrhunsko opremljeni ter sledijo hitremu razvoju na svojem področju.

 

Predavanje:

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik